EESTI PEAKOKKADE ÜHENDUS

Eesti Peakokkade Ühingu põhisuunad ja lähemad eesmärgid:

  • Toidukultuuri ja kvaliteetsete toitumistavade propageerimine Eestis (vt. ka allpool selgitust);
  • koka elukutse väärtustamine Eestis;
  • kontaktid ja ühisüritused rahvusvahelisteks;
  • osaleda aktiivselt välisvõistlustel ja hoida “toidumaailmas” Eesti köögi nime kõrgel tasemel;
  • hoida ja tutvustada häid kokanduse tavasid;
  • pakkuda inimestele naudingut tervislikust ja maitsvast toidust, kasutades selleks oma professionaalseid teadmisi ja oskusi;
  • EPÜ kvaliteedimärgi välja töötamine (tunnustamine) läbi võistluste, ürituste jms.;
  • teha koostööd eriala koolidega kvaliteetsema järelpõlvkonna kasvatamiseks;
  • teha koostööd firmadega, saamaks kvaliteetset ja nõuetekohast toorainet;
  • toidualaste koolituste teostamine ;
  • teha koostööd rahvusvaheliste ja kodumaiste toitlustusalaste Ühenduste-ja Liitudega, toidumessi(de)ga.