Toidukultuuri ja kvaliteetsete toitumistavade propageerimine Eestis (vt. ka allpool selgitust);
koka elukutse väärtustamine Eestis;
kontaktid ja ühisüritused rahvusvahelisteks;
osaleda aktiivselt välisvõistlustel ja hoida “toidumaailmas” Eesti köögi nime kõrgel tasemel;
hoida ja tutvustada häid kokanduse tavasid;
pakkuda inimestele naudingut tervislikust ja maitsvast toidust, kasutades selleks oma professionaalseid teadmisi ja oskusi;
EPÜ kvaliteedimärgi välja töötamine (tunnustamine) läbi võistluste, ürituste jms.;
teha koostööd eriala koolidega kvaliteetsema järelpõlvkonna kasvatamiseks;
teha koostööd firmadega, saamaks kvaliteetset ja nõuetekohast toorainet;
toidualaste koolituste teostamine ;
teha koostööd rahvusvaheliste ja kodumaiste toitlustusalaste Ühenduste-ja Liitudega, toidumessi(de)ga.