AASTA KOKK
Eesti kokkade meistrivõistlusteks peetav Aasta Kokk konkurss on Tallinnas toimuva toidumessi FoodFest üheks tippsündmuseks. Seda peetakse iga-aastaselt 1995. aastast ja aasta kokkade nimistust leiab mitmeid praeguseid esikokkasid.
Eesti kööki ja toidukultuuri edendav Aasta Kokk on Eesti suurim ja pikaealisim kokkade võistlus. Konkursi eesmärgiks on Eesti toidukultuuri arendamine ja kokkadele võistluskogemuse pakkumine, et neil oleks võimalik rahvusvahelisele areenile tõusta.
Aastakümnetega on aasta kokkade nimistusse lisandunud nimesid, keda tuntakse nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. Me kõik loodame ja ootame, et selles nimekirjas oleks ka Bocus d'Or, Culinary Olympics või Global Chef Challenge võitja.
Aastast 2022 toetab Aasta Kokk võistlust PRIA.
2024a. Võistlused toimuvad 17. novembril Kultuurikatlas festivalil Maitsev Eesti
KKK
Ruhnu rohevetika saadavus:
Need, kes on Tallinnas on võimalik mõned näidis pakid saada kantseleist. Sain mingi koguse rohevetikat 02.09. helistage ja leiame lahenduse 56505698.
Kas oleks võimalik organiseerijal pakkuda võistluste ajaks ühte lisaabilist kööki, kes toetaks võistlejat nõudepesuga:
- JAH, arvestades et tegu on võistluste juubeliga siis tuleme vastu ja võistlejad võivad arvestada ühe lisa abilisega köögis.
Millised vetikad kasutada ja kes on kontaktiks:
- Vetikas:Planet Ruhnu. Valikus on ulva intestinalist ja põisadru. Võib kasutada mõlemat, kuid vähemalt ühte neist. tellimused: urmet@ruhnu.ee (Mihkel Urmet). Lisaks on neil olemas vetika dzinn, mis pole kohustuslik
Kust on pärist karusmari ja mis sordiga tegu:
- Liise talu (Luise-Maria Jõers)-- hele karusmari(sort teadmata, kuna tegu vana sordiga). Kontakt: Luise@ruhnu.ee
Kust on pärist kadakamari ja kuidas on võimalik harjutamiseks saada:
- Augusti algusest saadaval. Ruhnust korjatakse meie jaoks. kontaktiks:Taigol@gmail.com
AASTA KOKK VÕISTLUSTELE REGISTREERUMINE
Allpool 2024 aasta tingimused
SAARE, MUHU JA RUHNU TOOTJATE KONTAKTID
KÖÖGIPLAAN ja Taldrikud 2024(köögiplaan jääb samaks)
Aasta kokk 2024 auhinnad
Täiendamisel!!!
I koht
Fundamentals of French pastry: 13.01-24.01.2024 Ferrandi Paris-- Kaupmees & Ko.
Rändkarikas aastaks Profexpolt
Leiva valmistamise meistriklass Leho Metsaga – Hellin
II koht
Callebaut Belgia tehase külastus – Hellin
Leiva valmistamise meistriklass Leho Metsaga -- Hellin
III koht
Leiva valmistamise meistriklass Leho Metsaga -- Hellin
Innovatsiooni eriauhind Reaton Eesti
AASTA | I koht | II koht | III koht |
---|---|---|---|
2023 | Maxim Ivanuškin | Aleksandr Kronov | Herkki Ruubel |
2022 | Helena Vallimäe | German Macharashvili | Alekseij Aleksandrov |
2021 | Ivan Derizemlja | Jevgeni Kolikov | Sander Vaht |
2020 | Noel Moglia | Ivan Derizemlja | Jevgeni Kolikov |
2019 | Cätlyn Priks | Roland Visnapuu | Alexander Abolin |
2018 | Vladislav Borovik | Ivan Derizemlja | Mihhail Dementjev |
2017 | Piret Pusse | Roman Sokalski | Maksim Zolobov |
2016 | Aleksander Kolomar | Kaido Metsa | Mihhail Dementjev |
2015 | Kert Ränk | Aleksander Kolomar | Aleksandr Nikoskov |
2014 | Dmitri Fjodorov | Aleksandr Nikoskov | Kirill Kirejev |
2013 | Pavel Gurjanov | Aleksandr Nikoskov | Dmitri Fjodorov |
2012 | Vladimir Upeniek | Vitali Tihhonov | Kirill Kirejev |
2011 | Vladimir Korpusov | Koit Uustalu | Aleksandr Nikoskov |
2010 | Sander Väärt | Stepan Jarts | Mihkel Kalbus |
2009 | Martin Meikas | Rustam Tšikalovets | Koit Uustalu |
2008 | Peeter Pihel | Rustam Tšikalovets | Anton Rostovtsev |
2007 | Oleg Sõtsov | Lasse Luks | Alekandr Sitikov |
2006 | Christen Agu | Alan Kiil | Veiko Ruukel |
2005 | Inga Paenurm | ||
2004 | Dmitri Bannikov (Mägi) | ||
2003 | Vladislav Djatšuk | ||
2002 | Heidi Pinnak | ||
2001 | Oleg Alasi | ||
2000 | Hendrik Voolmaa | ||
1999 | Edgars Kubetskis | ||
1998 | Priit Toomits | ||
1997 | Anti Lepik | ||
1996 | Eveli Limbach | Indrek Mihkelson | Irena Mitjunova |
1995 | Tarmo Kebbinau | Eveli Limbach | Aili Jõgi |