ÜHENDUSEST

EPÜ asutati 28. detsembril 2000. a.

Asutajaliikmeteks olid Andrus Laaniste, Priit Toomits, Tõnis Siigur, Rainer Härm, Andrus Vaht, Ander Listra ja Tarmo Nõlvand.

Ühenduse missiooniks on toidukultuuri ja kohaliku tooraine arendamine ning propageerimine Eestis ja kõrgel tasemel Eesti köögi tutvustamine üle maailma.

Ühendusse kuulub 141 peakokka ja kokka Eesti parimatest restoranidest. EPÜ liikmed leiad siit.

Alates 2018 kevadest on EPÜ ka WORLDCHEFS ametlik liige.

cheftaust-2048x899

Eesti Peakokkade Ühingu põhisuunad ja lähemad eesmärgid

Ühingu põhiväärtused:

  • Toidukultuuri ja kvaliteetsete toitumistavade propageerimine Eestis (vt. ka allpool selgitust);
  • koka elukutse väärtustamine Eestis;
  • kontaktid ja ühisüritused rahvusvahelisteks;
  • osaleda aktiivselt välisvõistlustel ja hoida “toidumaailmas” Eesti köögi nime kõrgel tasemel;
  • hoida ja tutvustada häid kokanduse tavasid;
  • pakkuda naudingut tervislikust ja maitsvast toidust, kasutades selleks oma professionaalseid teadmisi ja oskusi;
  • EPÜ kvaliteedimärgi välja töötamine (tunnustamine) läbi võistluste, ürituste jms.;
  • teha koostööd eriala koolidega kvaliteetsema järelpõlvkonna kasvatamiseks;
  • teha koostööd firmadega, saamaks kvaliteetset ja nõuetekohast toorainet;
  • toidualaste koolituste teostamine ;
  • teha koostööd rahvusvaheliste ja kodumaiste toitlustusalaste Ühenduste-ja Liitudega, toidumessi(de)ga.
  • Oleme innovatiivsed ja käime alati ajaga kaasas.
  • Toome “toidumaailma” pidevalt juurde häid uusi ideid ja mõtteid.
  • Eesti Peakokkade Ühingu liikmed on toidualaste teadmiste ja oskuste poolest tõelised professionaalid.
  • Tahame olla alati esimesed!
  • Me ei tingi kvaliteedis.
  • Oleme alati sõnapidajad – teeme seda, mis on kokku lepitud.
  • Oleme rõõmsameelsed ja abivalmid.