Eesti Peakokkade Ühenduse üheks eesmärgiks on toetada Eesti väiketootjaid, väärindada nende toorainet ning leida sellele kasutust nii kodudes, kui köökides.
EPÜ kutsub alati üles maitsma, katsetama ning roogi välja töötama kodumaise tooraine ning väiketootjate toodanguga. Nii hoiame elu Eestimaal ning toidulaua jätkusuutliku ja maitserikka. Eesti toit on meie kirg, hingesoojus ja taldrikutäis.
Seepärast toome välja oma 2024 aastal kaasatud ettevõtjad Aasta Kokk võistlustel, mis toimus sel aastal 30ndat korda Nimekiri on inspireeriv!
Eesti Peakokkade Ühendus on ellu viimas Lühikeste Tarneahelate projekti, mille raames on kaasatud ettevõtjad järgnevad:
Saaremaa Toidufestival ehk toidupiirkond Saaremaa, Muhu ja Ruhnu https://saaremaatoidufestival.ee/, Muhu lammas https://muhuliha.ee/, Ideafarm https://ideafarm.ee/, Haage https://haage.ee/, Öun Drinks https://oundrinks.com/, Pajumäe talu https://www.pajumae.ee/, Luxveg https://luxveg.ee/, Saaremaa Mahemuna https://saaremuna.ee/, Vinkymon https://www.vinkymon.ee/, Wösel https://wosel.ee/, Liise talu Ruhnus https://www.liisetalu.ee/et/, Kolotsi juust https://kolotsitalu.ee/, Breti juust Luke farmimeiereist https://www.breti.ee/, Sume smuutid https://sumesmuuti.ee/
Uuri lähemalt meie sõprade väiketootjate lehekülgi ning leia tee nende juurde ja vii head maitsed kojugi!