IKA MAAILMA KULINAARIA OLÜMPIA

IKA Culinary Olympics algus ulatub aastasse 1900, mil toimus esimene kulinaarne show/võistlus Frankfurdis.

1992 sai võistlus ametlikult nime IKA Culinary Olympics ning 2020 toimus võistlus 25. korda. Olümpia toimub ja on kaaskorraldatud alati Saksamaal ja Saksamaa kokkade ühingu poolt.

Olümpia kaaskorraldajaks on WORLDCHEFS (maailma kokkade organisatsioon). 2020 osales Olümpial võistlejaid 60 riigist, kokku ligi 2000 kokka.

Võisteldakse mitmetes erinevates kategooriates, mõned meie jaoks tihti püüdmatutes kaugustes. Näiteks ei ole Eestis ilmselt inimest, kes oskaks juustust mandalat graveerida. Aga ehk ei peagi - maailm on lai ja kultuure, oskusi, rahvusi on palju. Igaühele omad tugevused.

Eesti kokkade võistkond osaleb esimesel võisltustsüklil riikliku meeskonnaga. See tähendab kahte võisltuspäeva, mil ühel valmistatakse "Chef's Table" 7- käiguline menüü ja teisel "Restoran of Nations" 3-käiguline menüü 110 inimesele.

WORDLCHEFS võistlusreeglid on selged. Iga punktismma annab võistkonnale tulemuse. Igas kategoorias jagatakse vastavalt punktisummale medalid ning üldarvestuses suurima punktisummaga meeskond saab olümpiavõitjaks.

Eesti kokkade võistkond alustas tegevust 2020. aasta alguses. EKV võistlustsükkel on neli aastat, mis päädib osalemisega IKA Maailma Kulinaaria Olümpial 2024 Saksamaal.

Võistlusmeeskond komplekteeritakse 6 + 4 kokast, kellest kaks on desserdi/kondiitri meistrid.

 

Meet the team - ehk kohtuge meie meeskonnaga!

Eesti kokkade võistkonda kandideeris 22 andekat oma-ala meistrit, nendest meeskonna tegevkapteniks sai Swissoteli restorani Horisont peakokk Marko Sõmer.

Lisaks temale kuuluvad meeskonda:

Andrei Kostin – restoran Le Lac, peakokk

Evari Tšetsin – restoran Kocmoc, peakokk

German Macharashvili – Grand rose spa, peakokk

Helena Vallimäe – restoran Wicca, vanemkokk

Jevgeni Kolikov – Põhjala catering, peakokk

Karl Markus Lehtoja – Restoran Joyce, vanemkokk

Karolina Luidalepp – Pepe’s Bistro & Social Club, peakokk

Kirill Beljakov – restoran Puri, kokk

Lauri Ööpik – Royal Catering, peakokk

Merle Jakobson – Merlette, kondiiter ja koolitaja

Milena Simane – restoran MENU, peakokk

Tuumikmeeskonda kuuluvad:

Emmanuelle Wille - maitsete treener ja meeskonna juht

Taigo Lepik - varustus ja välissuhted, Vabariigi Presidendi peakokk

Rudolf Visnapuu - tehniline treener, Restoran Noot peakokk

Koit Uustalu - tooraine, GMP Pühajärve peakokk

Maru Metspalu - meedia

Meeskonnaga saab ühendust:
Kapten Marko Sõmer
tel: +372 581 689 91
e mail: somermarko@gmail.com

Facebook