Eesti Kokkade Meeskond // IKA MAAILMA KULINAARIA OLÜMPIA

IKA Culinary Olympics on maailma vanim, suurim ja mitmekesisem rahvusvaheline kokakunsti konkurss. Olümpia algus ulatub aastasse 1900, mil toimus esimene kulinaarne võistlus Frankfurdis.

1992 sai võistlus ametlikult nime IKA Culinary Olympics ning 2020 toimus võistlus 25. korda. Olümpia toimub ja on kaaskorraldatud alati Saksamaal ja Saksamaa kokkade ühingu poolt.

Olümpia kaaskorraldajaks on WORLDCHEFS (maailma kokkade organisatsioon). 2020 osales Olümpial võistlejaid 67 riigist, kokku ligi 2000 kokka.

Võisteldakse mitmetes erinevates kategooriates, mõned meie jaoks tihti püüdmatutes kaugustes. Näiteks ei ole Eestis ilmselt inimest, kes oskaks juustust mandalat graveerida. Aga ehk ei peagi - maailm on lai ja kultuure, oskusi, rahvusi on palju. Igaühele omad tugevused.

Eesti kokkade võistkond osaleb esimesel võisltustsüklil riikliku meeskonnaga. See tähendab kahte võisltuspäeva, mil ühel valmistatakse "Chef's Table" 7- käiguline menüü ja teisel "Restoran of Nations" 3-käiguline menüü 110 inimesele.

WORDLCHEFS võistlusreeglid on selged. Iga punktismma annab võistkonnale tulemuse. Igas kategoorias jagatakse vastavalt punktisummale medalid ning üldarvestuses suurima punktisummaga meeskond saab olümpiavõitjaks.

Eesti kokkade võistkond alustas tegevust 2020. aasta alguses. EKV võistlustsükkel on neli aastat, mis päädib osalemisega IKA Maailma Kulinaaria Olümpial 2024 Saksamaal.

Võistlusmeeskond komplekteeritakse 6 + 4 kokast, kellest kaks on desserdi/kondiitri meistrid.

 

Meet the team - ehk kohtuge meie meeskonnaga!

Eesti kokkade võistkonda kandideeris 22 andekat oma-ala meistrit, nendest meeskonna tegevkapteniks sai Swissoteli restorani Horisont peakokk Marko Sõmer.

Lisaks temale kuuluvad meeskonda:

Anna Šaluhhina  -- LushMama artisan kodiiter , omanik

Denis Golik -- Tchaikovsky restoran, peakokk

German Macharashvili 

Karl Markus Lehtoja – Restoran Hõlm, vanemkokk

Kirill Beljakov – restoran Horisont, kokk

Koit Uustalu -- GMP Pühajärve peakokk

Lauri Ööpik – Royal Catering, peakokk

Maksim Ivanuškin -- Kogu resto ja pagar, vanemkokk

Merle Jakobson – Merlette, kondiiter ja koolitaja

Tuumikmeeskonda kuuluvad:

Taigo Lepik - varustus ja välissuhted, Vabariigi Presidendi peakokk

Maru Metspalu - meedia

Külli Värnik -- administreerimine, EPÜ tegevjuht

Meeskonnaga saab ühendust:
Kapten Marko Sõmer
tel: +372 581 689 91
e mail: somermarko@gmail.com

Facebook